Foto: EPA

Franko Andrijašević napušta Rijeku

Rijeka prodaje veznjaka, Dinamu pola novca

M. Šljivak

Vodeći tim hrvatskog prvenstva HNK Rijeka prodaće veznjaka Franka Andrijaševića u ljetnom prelaznom roku.

Barem tako tvrde hrvatski mediji, a ukupni transfer ovog 25-godišnjeg fudbalera trebao bi iznositi oko osam miliona eura.

Pola tog novca će pripasti zagrebačkom Dinamu. Kada je prošlog ljeta zagrebački tim prodavao Andrijaševića u ugovor je stavljeno i osiguranje po kojem će još uvijek aktuelni prvak Hrvatske dobiti čak 50 posto od transfera.

Interes za Andrijaševića je ogroman. Navodno, među ekipama koje ga žele su Borussija Dortmund, Schalke i Malaga, a njegov transfer bi mogao biti među najvećim u povijesti Rijeke. Rekord drži Andrej Kramarić kojeg je Rijeka prodala Leicesteru za devet miliona eura.

Ipak, sigurno je da navijačima vodećeg tima HNL-a neće biti nimalo svejedno kada čuju da je pola novca završilo na računu velikog rivala iz Zagreba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.