Bez iznenađenja u prvoj postavi

Petrović zna prvih 11, Bekrić šansu čeka sa klupe

Polako se bliži 110. po redu sarajevski derbi u kojem će na Grbavici snage odmjeriti Željezničar i Sarajevo.

Trener Plavih Slavko Petrović neće mnogo kalkulisati u ovom duelu i na teren će od prve minute poslati ekipu koju su javnost i navijači i očekivali.

Tako će, ako se desi nešto nepredviđeno, Željezničar utakmicu početi u sastavu Kjosevski, Bogičević, Kerla, Stanić, S. Stevanović, Blagojević, Marković, Zakarić, Zeba, M. Stevanović, Lendrić.

Kada je riječ o klupi za rezervne igrače, najzanimljivije je istaći da će se tamo ponovo naći Samir Bekrić, koji nije bio u konkurenciji za utakmicu protiv Krupe u prošlom kolu, ali ni za posljednji derbi ova dva kluba koji je odigran na Koševu (0:0). Iskusni veznjak bi priliku za igru mogao dobiti u drugom poluvremenu, u ovisnosti od rezultata i situacije na terenu.

Osim Bekrića, na klupi će najvjerovatnije biti Bobić, Osmanković, Musa, Crnov, Radinović i Nikolić, što bi trebalo značiti da Petrović na derbiju neće računati na Boccaccinija i Stojanovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je riječ o sastavu Sarajeva, vjerovatno ni Mehmed Janjoš neće praviti neke velike promjene, pa se može očekivati sljedećih prvih jedanaest: Pavlović, Bekić, Novaković, Mihojević, Hodžić, Sarić, Rustemović, Duljević, Hebibović, Crnkić, Ahmetović.

Podsjetimo, večerašnji meč Željezničara i Sarajeva igra se s početkom u 19:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.