Lazar Popović: Planirao sam doći i bodriti Želju

Bivši miljenik Manijaka

Lazar Popović: Planirao sam doći i bodriti Želju

Ime Lazara Popovića i danas izaziva lijepe uspomene među navijačima FK Željezničar. 

Premda ovom srbijanskom napadaču nije toliko polazilo za nogom da postiže golove, što se od njega očekivalo, među navijačima je bio omiljen u onoj nezaboravnoj generaciji Željezničara iz sezone 2009/2010.

Lazo, kako su mu tepali u Dolini ćupova, sa velikim emocijama i danas se prisjeća perioda kada je nosio dres Želje, a u pamćenju su, svakako, ostali i vječiti derbiji protiv ljutog gradskog rivala Sarajeva. 

"U posljednje vrijeme mogu reći da baš pratim Željezničar i bilo mi je jako drago kada su prešli na prvu poziciju. Planirao sam čak da dođem na ovaj derbi i bodrim Željezničar, a ujedno i dugo nisam bio u Sarajevu i zaželio sam se svega onoga što je nekada bilo dio mene. Kao što vidim, Manijaci su, po običaju, i danas uz Željezničar i moram priznati da je atmosfera protiv Slobode bila odlična. Napravili su sjajan ambijent", kazao nam je Popović. 

Popović se usudio i da prognozira rezultat.

"Zadnji derbiji su završavali pretežno s malo golova, nekako se baziralo sve na taktici. Najjače Željino oružje sada je Lendrić, a isto tako i Zeba, tako da vjerujem da bi mogli invidualnim kvalitetom riješiti utakmicu. Rezultat? 2:0." 

Ne krije Popović da žali što nikada nije zabio gol Sarajevu.

"Prije svakog derbija protiv Sarajeva sam imao pozitivnu tremu, bilo da se igra na Grbavici, ili na Koševu. To je najbitniji meč u sezoni i jednostavno želiš da daš sve od sebe, ali nažalost, meni nije pošlo za nogom da zabijem gol."

Iako je Željezničar davno napustio, Dolina ćupova je ostala dio njega.

"Nakon što sam napustio Željezničar dolazio sam na Grbavicu i imam želju da ponovo dođem na jednu utakmicu. Lijepe godine karijere sam tu proveo i bila mi je čast nositi dres Željezničara." 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbalu još uvijek nije rekao 'zbogom'.

"Trenutno igram u jednoj ekipi koja se takmiči u četvrtoj ligi, ali to je više za dušu. Radim uporedo i kao trener. Malo u Čukaričkom, u kojem sam napravio prve fudbalske korake, treniram djecu 2005. godište, a i sa jednim prijateljem sam otvorio školu fudbala", podvukao je Popović na kraju razgovora. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi