Liga za prvaka

Bosna Royal u uzbudljivoj završnici slavila protiv Sparsa

Košarkaši Bosne Royal slavili su pobjedu večeras u maloj dvorani Skenderije protiv Sparsa sa 80:76 u okviru 9. kola Lige za prvaka.

Bosna Royal je odigrala fantastično prvo poluvrijeme, posebno drugu dionicu u kojoj su slavili sa čak 14 poena razlike, a rezultat nakon prvih 20 minuta je bio 47:32.

Tada se činilo da će Bosna ostvariti bez većih problema petu ovosezonsku pobjedu protiv gradskog rivala, ali na kraju se ipak morala namučiti. 

Sparsi su odigrali veoma dobru treću dionicu u kojoj su pokazali da se nisu predali pa su slavili sa 25:13 i vratili se na samo minus tri. U posljednjim minutama bilo je veoma neizvjesno, a Sparsi su sredinom posljednje dionice došli i do vodstva. Ipak, Bosna je bila nešto smirenija u finišu i na kraju su slavili pobjedu sa četiri poena razlike kojom su osigurali play-off. S druge strane, Sparsi su sada ostali bez šansi da na kraju uđu među četiri najbolje ekipe.

Najefikasniji kod domaće ekipe bio je Đorđević sa 20 poena dok je Kovačević imao tri poena manje. Kod Bosne najbolji je bio Vladimir Đorđević sa 18 poena, a Sturanović je dodao 14.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.