Trener Sparsa pred meč protiv Bosne

Trbić: Meč je za nas biti ili ne biti

Košarkaši sarajevskih Sparsa i Bosne Royal odigrat će sutra utakmicu 9. kola Lige za prvaka BiH.

Bit će ovo posljednji voz za Sparse da prođu u polufinale, a ekipa je večeras odradila trening pred sutrašnju utakmicu.

Trener Marko Trbić svjestan je da njegove momke očekuje teška utakmica, ali da je moraju pobijediti ukoliko žele u polufinale.

"Kad ulazimo u utakmicu protiv Bosne, mi moramo shvatiti da smo ove sezone izgubili četiri puta od njih. Sigurno da su oni kroz sezonu bili bolji tim od nas. Mi u posljednje vrijeme igramo nešto bolje, ova utakmica nam je biti ili ne biti. Mi smo u dobrom stanju, odigrat ćemo nabolje što možemo u ovom trenutku i vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno. Ovo je možda prvi trening od augusta na kojem imamo 14 igrača i atmosfera je takva da imamo više samopouzdanja nego do sada", rekao je Trbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi