Trener Bosne pred meč protiv Sparsa

Gvozdić: Uvijek je lijepo igrati gradske derbije

Bosna Royal će sutra igrati utakmicu 9. kola košarkaške Lige za prvaka BiH protiv Sparsa u maloj dvorani Skenderije.

Trener Bosne Royal Dušan Gvozdić svjestan je da su Sparsi nešto jači u odnosu na posljednji put kada su se sreli, ali je poručio da se njegova ekipa sprema kao i za svaki drugi meč.

"Očekuje nas teška utakmica, prije svega. Ovo je peta utakmica ove sezone koju igramo protiv Sparsa. U odnosu na prošli meč oni su pojačani jer se Zahiragić vratio i vidjeli smo koliko su jači s njim. Mi se spremamo kao i za svaki meč. Svaka utakmica je priča za sebe. Uvijek je lijepo igrati gradske derbije i nadam se da će publika podržati obje ekipe. Pokušavamo odmoriti neke igrače tako što ih ne skidamo, ali to sa nekim sastancima pokušavamo da nadoknadimo", rekao je Gvozdić.

Bosna je nakon osam mečeva u Ligi za prvaka trenutno na omjeru 5-3 i nalaze se na drugom mjestu na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi