Nova pobjeda Bugojanaca

Iskra slavila sigurnu pobjedu protiv Podgrmeča

Samir Mlaćo

Pred stotinjak gledalaca nogometaši Iskre opravdali su ulogu favorita protiv Podgrmeča iz Sanskog Mosta te slavili pobjedu rezultatom 2:0. 

Bio je to duel 19. kola Druge lige FBiH grupa Zapad, a Bugojanci su u vodstvo došli već u šestoj minuti kada Kaltak ruši Gurbetu, a Muamer Kurić pokazuje na najstrožiju kaznu. Siguran je bio kapiten domaćih Elvedin Nebić za slavlje na Jakliću.

Nakon toga Iskra je propustilo nekoliko lijepih prilika, ali i gosti su vrlo lako mogli doći do izjednačenja. Igru je dodatno otežao veoma težak teren, te jaka kiša koja je padala većim tokom utakmice.

U drugom poluvremenu sjajna prilika za Sabida Cerića koji izlazi sam pred golmana Iskre Palalića, ali ovaj sjajnom odbranom spašava svoj gol. Konačnih 2:0 postavio je Muris Filan u 70. minuti. 

Utakmica je protekla u veoma fer i korektnoj atmosferi, a treba istaći i sjajno dijeljenje pravde glavnog sudije Muamera Kurića iz Jajca, te njegovih pomoćnka Igora Puzovića iz Travnika i Admira Malkoča iz Novog Travnika. 

Druga liga FBiH grupa Zapad, 19. kolo:

NK Iskra - NK Podgrmeč 2:0 (1:0)

NK Iskra: Palalić, Pihura, Tanković, Bešagić, Nebić, Gurbeta, Ivković, Seferović, Sijamija, Zukanović, Mašić. Trener: Senid Kulaš.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Podgrmeč: Salešević, Hrapić, Kamenčić, Mahmutović, Rizvan, Cerić, Medžedović, Podunavac, Lezić, Kaltak, Karić. Trener: Benjamin Ključanin.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.