Kao da ne igra za evropskog prvaka

Znate li koji igrač ima ubjedljivo najmanju platu u Realu?

Vjerovali ili ne, čak i u Real Madridu nastupa jedan fudbaler kojem na račun ne 'legne' barem milion eura godišnje, pa čak ni blizu toj cifri.

U moru dobro plaćenih fudbalera izuzetak je Mariano Diaz, 23-godišnji napadač iz Dominikanske Republike, koji ove sezone povremeno dobija priliku u prvom timu Kraljeva.

Prema podacima do kojih su došli španski mediji, ovaj fudbaler u Real Madridu sedmično zarađuje samo 5,900 eura, što je 23,600 eura mjesečno, odnosno "samo" 282,000 godišnje, bez premija i bonusa.

Poređenja radi, Cristiano Ronaldo u Realu za sedam dana zaradi mnogo više nego Mariano Diaz za cijelu godinu - 430.000 eura!

Pomalo je ironično da Diaz u jednom od najbogatijih klubova na svijetu zarađuje cifru koju imaju i neki igrači u drugoj, ili čak trećoj ligi Engleske.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mariano Diaz je rođen 1993. godine u Barceloni, a ugovor za Real ga veže do 2021. godine. Ove sezone je odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima i postigao je pet golova, od čega jedan u Primeri i to u izuzetno važnoj utakmici protiv Deportiva (3:2).

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.