Isco junak Real Madrida u Gijonu!

Madriđani slavili veoma tešku pobjedu

Isco junak Real Madrida u Gijonu!

Fudbaleri Real Madrida slavili su danas veoma tešku pobjedu na gostovanju kod Sporting Gijona sa 3:2 u okviru 32. kola španske La Lige.

Real je tokom čitave utakmice imao velike probleme, a dva puta su gubili i na kraju su ipak uspjeli da ostvare veoma važnu pobjedu. Domaći su poveli u 14. minuti nakon što je Duje Čop pogodio za 1:0. Samo tri minute kasnije Isco je postigao pogodak i izjednačio rezultat na 1:1. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku meča viđena su još tri gola. Prvo je Sporting ponovo došao do vodstva u 50. minuti kada je strijelac bio Vesga nakon asistencije Babina. Real se ponovo brzo uspio vratiti u meč jer su u 59. minuti postigli gol preko Alvara Morate kojem je asistirao Danilo. Real je od tog trenutka bacio sve karte u napad i morali su naprosto doći do gola koji bi ih ostavio u dobroj poziciji za titulu u La Ligi. Do pogotka su došli tek u 90. minuti jer je Isco sjajnim udarcem sa 15-ak metara zatresao mrežu domaćih za veliko slavlje navijača Reala.

Madriđani su nakon ove pobjede ostali na vrhu La Lige sa 75 bodova, dok je Barcelona šest bodova iza njih. Sporting je ostao na 18. poziciji sa 22 boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:



Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi