Foto: EPA

Ne želi grijati klupu

Morata donio odluku: Odlazi iz Real Madrida?

Midhat Šljivak

Napadač Real Madrida Alvaro Morata odlučio je napustiti redove ovog kluba na kraju sezone.

Kako navode španski mediji, ovaj 24-godišnji napadač nije u najboljim odnosima s trenerom Kraljeva Zinedineom Zidaneom i veoma je nezadovoljan minutažom koju dobija.

Prednost nad njim tokom kompletne sezone ima Francuz Karim Benzema. Iako ovaj fudbaler igra možda i najlošiju sezonu od dolaska u Madrid, to mnogo ne pomaže Morati, koji većinu utakmica počinje na klupi.

Iako je šansu čekao na klupi, Morata je uspio da postigne 12 golova u 21 utakmici ove sezone. Ipak, sada je spreman na novi korak u karijeri i izvjesno je da će on napustiti Santiago Bernabeu na kraju sezone.

Interes za njegove usluge pokazuju Chelsea i Manchester United i ne treba čuditi ako jedan od ovih klubova bude nova destinacija za španskog fudbalera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Real Madrida u kojem je ponikao, Morata je uspješno nosio dres Juventusa, odakle je na početku sezone stigao u Real za 30 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.