Znate li koji igrač ima ubjedljivo najmanju platu u Realu?

Kao da ne igra za evropskog prvaka

Znate li koji igrač ima ubjedljivo najmanju platu u Realu?

Vjerovali ili ne, čak i u Real Madridu nastupa jedan fudbaler kojem na račun ne 'legne' barem milion eura godišnje, pa čak ni blizu toj cifri.

U moru dobro plaćenih fudbalera izuzetak je Mariano Diaz, 23-godišnji napadač iz Dominikanske Republike, koji ove sezone povremeno dobija priliku u prvom timu Kraljeva.

Prema podacima do kojih su došli španski mediji, ovaj fudbaler u Real Madridu sedmično zarađuje samo 5,900 eura, što je 23,600 eura mjesečno, odnosno "samo" 282,000 godišnje, bez premija i bonusa.

Poređenja radi, Cristiano Ronaldo u Realu za sedam dana zaradi mnogo više nego Mariano Diaz za cijelu godinu - 430.000 eura!

Pomalo je ironično da Diaz u jednom od najbogatijih klubova na svijetu zarađuje cifru koju imaju i neki igrači u drugoj, ili čak trećoj ligi Engleske.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mariano Diaz je rođen 1993. godine u Barceloni, a ugovor za Real ga veže do 2021. godine. Ove sezone je odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima i postigao je pet golova, od čega jedan u Primeri i to u izuzetno važnoj utakmici protiv Deportiva (3:2).

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi