Bh. reprezentativac iz Dinama

Gojak: U BiH te udaraju čim primiš loptu

Bh. reprezentativac Amer Gojak jedno je od Dinamovih otkrića ove sezone.

Nagrada za dobre partije stigla je u martu, kada ga je Mehmed Baždarević pozvao za kvalifikacionu utakmicu BiH i Gibraltara, a u Dinamu je dobrim dijelom sezone igrao u prvih 11, iako je još uvijek jako mlad igrač.

Gojak je u zanimljivom razgovoru za Net.hr govorio o svojim fudbalskim počecima, a osvrnuo se i na prilike u bh. fudbalu kojeg je uporedio sa hrvatskim.

"Sve što sam naučio u fudbalu, naučio sam na betonu i na ulici. Brat me stalno vodio na igrališta i od malena sam igrao sa starijim od sebe, pa sam i naučio na čvrste duele. Takvi su prisutni i u Premijer ligi BiH, koja je jako čvrsta liga. Tu te odmah udaraju čim primiš loptu, dok se u Hrvatskoj više ide na neku kvalitetu jer se igra bolji fudbal. A, ima tu i starih fora, recimo brzo izvođenje lopte nakon prekršaja. Nešto tako, 'Made in Bosnia'", rekao je Gojak, koji je potom najavio predstojeći derbi protiv Hajduka:

"Protiv Hajduka nemamo pravo na kiks. Znate kako je u derbiju, morate dati sve od sebe. Ako ne damo, teško ćemo do bodova. Pokušat ćemo ispuniti sve zadaće trenera Peteva i ostvariti pobjedu".

Kada je riječ o nastupu protiv Hajduka, Gojak je poručio:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ukoliko dobijem svoju priliku u prvoj postavi, sigurno ću je iskoristiti".

Amer Gojak je ove sezone odigrao ukupno 22 utakmice za Dinamo, od čega 14 u HNL-u, tri u Ligi prvaka i pet u Kupu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.