Zdravko Mamić poručio: Nećete razbojnici!
Foto: EPA

Oglasio se nakon mnogo vremena

Zdravko Mamić poručio: Nećete razbojnici!

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić se nakon mnogo vremena oglasio izjavom za javnost, a povod je bio "teror" koji Dinamo trpi već godinama.

Svima je jasno da 99% Hrvatske ne želi da Dinamo bude prvak, a "kap koja je prelila čašu" kada je Mamićevo strpljenje u pitanju je suspenzija za Hilala Soudanija.

Soudani je na utakmici protiv Lokomotive prošao bez opomene, ali ga je Goran Kvelić iz Plomina naknadno prijavio Disciplinskoj komisiji i sve je rezultiralo kaznom zbog koje Alžirac neće igrati protiv Hajduka.

“Iako već duži period izbjegavam istupanje putem medija, sad moram reći da se protiv Dinama vodi višegodišnja hajka. Kad god pomislim da nema gore, dogodi se nešto još gore", započeo je Mamić, koji je potom poslao poruku onim koji su se udružili protiv Dinama:

“Nevjerovatna je količina mržnje i zlobe koja se iz svih raspoloživih pravaca emitira prema Dinamu. To je višegodišnji teror i ja im zbog toga poručujem: ‘Nećete razbojnici!' Ovo se ne odnosi samo na situaciju sa Soudanijem, već na sve što se Dinamu radi posljednjih godina".

Dinamo se nakon 28 kola nalazi na drugom mjestu HNL-a sa četiri boda manje od prvoplasirane Rijeke, a za vikend će na Maksimiru igrati derbi protiv Hajduka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi