Euroliga

Efes slavio u Grčkoj, Darussafaka savladala Real Madrid

D. Vejo

Košarkaši Anadolu Efesa i Darussafake ostvarili su pobjede u večerašnjim četvrtfinalnim utakmicama Eurolige.

Turski tim je na gostovanju savladao Olympiacos rezultatom 71:73, po četvrtinama je bilo 22:23, 22:14, 10:14 i 17:22.

Do pobjede, ekipa iz Istanbula stigla je u posljednjim sekundama susreta. Dobro su gosti otvorili utakmicu, te preko raspoloženog Dunstona jasno domaćinu dali do znanja da se ne šale. No, crveno-bijeli su konsolidovali redove u drugom kvartalu pa tako na odmor odlaze sa prednošću od sedam poena (44:37).

Efes je krenuo da se vraća u trećem periodu kojeg dobija rezultatom 10:14, pa se tako domaćinu približava na svega tri poena zaostatka.

U četvrtoj četvrtini probudio se pored Dunstona i Brown, pa tako Efes ostvaruje pobjedu. U trijumfu gostiju istakao se Dunston sa 16 postignutih poena, dok su to u redovima grčkog tima bili Printezis i Spanoulis sa 20.

Darussafaka je u Madridu savladala Real rezultatom  80:84, te se tako izjednačila u seriji. Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Llull sa 22 data koša, a u sastavu Darussafake se istakao Wanamaker sa 21 postignutim poenom.

Efes će sada u dva navrata biti domaćin Olympiacosu, a to će učiniti i Darussafaka kada je u pitanju Real Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.