Unics ubjedljiv protiv Milana, Real savladao Efes

Euroliga

Unics ubjedljiv protiv Milana, Real savladao Efes

D. Vejo

U posljednjem, 30. kolu Eurolige večeras su pobjede ostvarili Unics i Real Madrid.

Košarkaši Unicsa slavili su na gostovanju u Italiji kod ekipe Milana rezultatom 68:91, po četvrtinama je bilo 21:22, 18:14, 10:29 i 19:26.

Ovo je bio susret dva tima koja su se borila da ne završe kao posljednjeplasirani u ovom elitnom takmičenju. Jasmin Repeša i njegovi izabranici nisu mogli ništa da urade dobro raspoloženom timu iz Kazanja koji je dominirao većim dijelom utakmice, te je na kraju zasluženo slavio. Milano je večerašnjim porazom još jednom dokazao da se nalazi daleko od forme u kakvoj je bio u prethodnih nekoliko godina.

U pobjedi Unicsa se istakao Williams sa 20 ubačenih poena, dok je to u redovima domaćina bio Pascolo sa 18.

Real Madrid je ostvario 23. pobjedu u Euroligi. Madriđani su večeras pred svojom publikom potvrdili kvalitet nakon što su bili bolji od ekipe Efesa rezultatom 97:80.

Najefikasniji u španskom timu bio je Carroll sa velikih 28 poena, a najraspoloženiji kod gostiju je bio Dunston sa 15 ubačenih koševa.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi