Foto: EPA

Trener Dinama razočaran

Petev: Sramota me ovakvog Dinama, izvinjavam se

Dinamo je danas na Maksimiru nakon punih devet godina izgubio od Hajduka i to rezultatom 2:0.

Modri su ovim neočekivanim porazom najvjerovatnije izgubili šanse za titulu prvaka, a trener Ivajlo Petev je nakon utakmice bio razočaran i pomalo bijesan.

"Sramota me ovakvog Dinama. Ovakav pristup u najvećem derbiju je nevjerovatan i sramotan. Bolje bismo igrali da nismo trenirali posljednja četiri dana", započeo je Petev, te nastavio:

"Bila je ovo jedna od mojih najlošijih utakmica otkako sam u Dinamu. Igra bez samopouzdanja, previše individualnih grešaka, nesigurnost i indolentnost mojih fudbalera. Pobjedu nismo ni zaslužili, a ponašanje nekih igrača je nevjerovatno. Navijačima se izvinjavam, bili su s nama od prve do posljednje minute".

Petev smatra da utrka za titulu još uvijek nije gotova, ali je svjestan da će biti teško.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Rijeka ima veliku prednost, ali sami smo krivi. Dogodilo se sve suprotno od onoga što smo željeli. Trener je uvijek prvi krivac, pa tako i ja preuzimam odgovornost".

Dinamo je drugi na tabeli sa 68 bodova dok Rijeka ima četiri boda više, a uz to tek treba odigrati svoj meč 29. kola protiv Istre.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.