Ljut na FA

Barton smatra da mu je izrečena previsoka kazna

Edmir Škorić

Joey Barton je suspendovan na 18 mjeseci zbog kršenja pravila o klađenju na nogometne utakmice.

Engleski nogometni savez nipošto ne dozvoljava igračima da igraju igre na sreću, a kladionica je strogo zabranjena, ali veznjak Burnleyja nije se držao pravila, pa je suspendovan na godinu i pol dana.

On se od marta 2006. do maja 2016. godine kladio na 1260 događaja, što ga je na kraju skupo koštalo i zato je žestoko kažnjen.

"Jako sam razočaran zbog ove kazne. Odluka me tjera u mirovinu. Neke zabrane izrečene igračima  ranije su daleko manje od mojih, a radilo se o većim prekršajima. Neki su čak i direktno utjecali na rezultate, a bolje su prošli nego ja", rekao je Barton.

Barton se smatra jednim od kontroverznijih engleskih igrača, a u karijeri je igrao za Manchester City, Newcastle, QPR, Marseille, Rnagers, a sada je član Burnleyja. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dresu engleske reprezentacije Barton je odigrao samo jednu utakmicu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.