Foto: EPA

Ostaje ili odlazi iz Uniteda?

Mourinho konačno progovorio o statusu Ibrahimovića

Endin Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović propustit će ostatak ove sezone zbog teške povrede koljena, te još uvijek nije poznato koliko će oporavak trajati.

Ovo je veliki udarac za ekipu Josea Mourinha jer je Ibrahimović bio ubjedljivo najbolji strijelac Manchester Uniteda sa 28 postignutih golova u svim takmičenjima. Poznato je da Zlatan sa Crvenim đavolima ima ugovor do kraja ove sezone i najvjerovatnije će na ljeto napustiti klub.

Engleski mediji objavili su prije nekoliko dana da čelnici Uniteda neće ponuditi novi ugovor ovom 35-godišnjem napadaču jer će prema prvim informacijama njegov oporavak trajati čak osam mjeseci. Mourinho je izjavio danas da je sada najvažnije da operacija prođe u najboljem redu, a o ostanku Ibrahimovića nije želio ništa da kaže.

"Sada je pred njim velika operacija i dug put oporavka, ali znam da se radi o jakom momku i da će se vratiti još jači. On nikada ne odustaje i to treba biti poruka svima. Ostanak u Unitedu? Ne znam, ne želim da znam, ma nisam uopšte zainteresovan za to i ne zanima meč. Želim samo da prođe operacija kako treba i da on bude spreman za dug oporavak. O ostanku neću da pričam", rekao je Mourinho.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.