Foto: EPA

Pred meč sa Cityjem

Psi pretraživali hotel u kojem borave igrači Uniteda

Midhat Šljivak

Večerašnji meč gradskih rivala iz Manchestera, Cityja i Uniteda, izaziva veliku pažnju.

Kako se radi o velikom derbiju, sigurnosne mjere pred utakmicu su znatno povećane, a fudbaleri od policije nisu imali mira ni u hotelu.

Hotel u kojem su smješteni fudbaleri Crvenih đavola, jutros je detaljno pregledan. Nakon što je prije nekoliko dana eksplodiralo nekoliko bombi u blizini autobusa sa igračima Borussije iz Dortmunda, Englezi su odlučili da ništa ne prepuštaju slučaju i detaljno su pregledali hotel u kojem su bili igrači Uniteda.

Tokom pregleda korišteni su psi tragači specijalizovani za pronalaženje eksplozivnih naprava, ali srećom, ono ništa nisu pronašli.

Meč između Cityja i Uniteda igra se večeras od 21 sat na Etihadu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.