Crno-bijeli u finalu Kupa

PAOK razbio Panathinaikos, Cimirot odličan

PAOK je danas na svojoj Toumbi pregazio Panathinaikos rezultatom 4:0 i tako izborio plasman u finale grčkog Kupa.

Panathinaikos je u prvoj utakmici odigranoj u Atini slavio sa 2:0 pa je PAOK večeras imao zaista težak zadatak, ali su fudbaleri kluba iz Soluna odigrali sjajan meč i proslavili veliki uspjeh.

Domaći su poveli sa 1:0 već u 14. minuti kada je pogodio Pelkas. Panathinaikos je do kraja prvog poluvremena imao nekoliko fantastičnih prilika za poravnanje, ali nije uspio poravnati rezultat pa se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom PAOK-a.

Odmah na početku drugog poluvremena, PAOK je udvostručio prednost i to preko Matosa u 48. minuti. Panathinaikos je u 72. minuti ostao s igračem manje zbog isključenja Hulta, da bi domaći samo dvije minute kasnije poveli sa 3:0 golom Shakhova. Konačan rezultat utakmice postavio je u 83. minuti Aleksandar Prijović.

Potražite više informacija na temu Super League:

Bh. reprezentativac Gojko Cimirot odigrao je svih 90 minuta za PAOK i pružio je sjajnu partiju.

PAOK će se u finalu grčkog Kupa sastati sa AEK-om, što znači da ćemo tamo imati bh. okršaj Cimirot - Vranješ.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.