Cimirot i Vranješ standardni u Grčkoj
Foto: EPA

29. kolo Superlige

Cimirot i Vranješ standardni u Grčkoj

M. Šljivak

Bh. reprezentativci Gojko Cimirot i Ognjen Vranješ odigrali su po 90 minuta za grčke velikane PAOK i AEK u 29. kolu Superlige.

Paok je kao gosti savladao Platanias s 3:1, te je osstao na drugom mjestu tabele, šest bodova iza Olympiakosa.

Gosti su odigrali sjajan meč i zasluženo su slavili. Već nakon osam minuta igre bilo je 0:2, a pogotke su postigli Warda i Campos.

Sve dileme oko pobjednika riješio je Skhakov u 63. minuti pogotkom za 3:0, da bi domaćinu Mendrinos donio počasni pogodak za konačnih 3:1.

Gojko Cimirot je na terenu proveo svih 90 minuta ovog meča.

AEK je kao gost pobijedio Levadiakos s 2:0 i to golom Arauja u 87. minuti, te autogolom Mouloupolosa u šestoj minuti nadoknade.

Ognjen Vranješ je također na terenu proveo kompletan meč, a tim iz Atine je ovom pobjedom došao do četvrte pozicije na tabeli.

Potražite više informacija na temu Super League:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti