Prva muška liga RS, 26. kolo

Student gostuje Radniku, Borac protiv Teslića za opstanak

D. Vejo

Košarkaška Prva muška liga Republike Srpske, polako ali sigurno ulazi u svoju završnicu, pa će tako u posljednjem, 26. kolu regularnog dijela prvenstva biti odigrano sedam utakmica.

Za subotu, na programu su tri meča. 

U derbiju kola sastaju Radnik BN Basket i banjalučki Student u Bijeljini. Navedena utakmica biće bez rezultatskog značaja kako za jedne tako i za druge. Bijeljinci su već osigurali prvu poziciju pred početak play-offa šampionata, dok su Banjalučani izgubili sve šanse da se nađu u istom, iako su prošle godine bili pretendenti na naslov, a gdje su u finalnoj seriji poraženi od Prijedora.

Susret između Radnika i Studenta zakazan je za 18 sati.

Sokolac će na svom parketu ugostiti ekipu Sutjeske iz Foče. Ovo će biti direktan okršaj ekipa koja se bore za play-off, a uloga favorita ide na adresu domaćina u ovom susretu.

Meč se igra od 19 sati.

Treći subotnji meč, odigraće Kozara i Bratunac u Aleksandrovcu, a isti počinje u 17 sati.

Nedjelja će takođe donijeti uzbudljiv košarkaški dan.

Sve oči biće uprte u Banja Luku gdje se tamošnji Borac protiv fenjeraša Teslića bori za opstanak. Crveno-plavima je trijumf prijeko potreban kako bi i naredne sezone bili ravnopravan protivnik sa najboljim ekipama u Republici Srpskoj.

No, ništa manje uzbudljivo neće biti ni u Višegradu gdje Varda HE dočekuje ekipu Slavije kojoj je ova utakmica posljednji voz kada je u pitanju opstanak u društvu najboljih.

HEO će na svom parketu dočekati Rogaticu, dok će Rudar u Ugljeviku ugostiti aktuelnog šampiona Prijedor.

Svi nedjeljni mečevi, na programu su od 20 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.