AIK plaća cijenu

Krpićev novi klub kažnjen zbog neregularnosti u transferu

Švedski velikan AIK, za koji odnedavno nastupa bh. fudbaler Sulejman Krpić, kažnjen je od Fudbalskog saveza Švedske zbog ilegalnih radnji prilikom transfera Alexandera Isaka u Borussiju Dortmund.

Isaka su željeli svi najveći evropski klubovi, ali on je na kraju završio u Dortmundu za koji je potpisao u decembru 2016. godine.

Međutim, potvrđeno je da je AIK platio kompenzaciju posredniku u transferu u Borussiju Dortmund a, s obzirom da je ovaj fudbaler još uvijek maloljetan, to je zabranjeno, pa će klub iz Štokholma za kaznu morati da plati 30 hiljada funti.

AIK, koji je prodajom Isaka u Borussiju zaradio čak 10 miliona eura, ima dvije sedmice da uloži žalbu na ovu odluku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.