Krpićev AIK došao do prve pobjede u sezoni

Na terenu proveo 82 minute

Krpićev AIK došao do prve pobjede u sezoni

AIK iz Štokholma je u 2. kolu švedske lige kao gost savladao Elfsborg sa 2:1 i tako došao do svoje prve pobjede u sezoni.

Prvi gol na utakmici viđen je u 26. minuti kada je Goitom doveo AIK u vodstvo od 1:0, da bi deset minuta kasnije Frick poravnao na 1:1.

Dvije minute igre u nastavku bile su potrebne AIK-u da dođe do novog vodstva, a ovog puta je strijelac bio Nyholm. Na kraju se ispostavilo da je to bio konačan rezultat susreta.

Mjesto u prvoj postavi AIK-a ponovo je imao Sulejman Krpić. Bivši napadač Slobode je na terenu proveo 82 minute, kada ga je zamijenio Markkanen.

Potražite više informacija na temu Super League:

AIK se trenutno nalazi na četvrtom mjestu na tabeli sa četiri osvojena boda, koliko imaju i Goteborg, Orebro i Halmstadt koji zauzimaju tri prve pozicije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi