Košarkaš Olympiacosa

Spanoulis: Ponosan sam na ovaj tim

Košarkaši Olympiacosa savladali su Anadolu Efes u majstorici (87:78) i tako obezbijedili plasman na Final Four Eurolige.

Pirejce je do velikog trijumfa vodio iskusni Vassilis Spanoulis, zabilježivši 22 poena i šest asistencija.

"Osjećam se sjajno. Igrali smo jako dobro u regularnom dijelu sezone, ali smo uz dosta muke izbacili Efes i plasirali se među četiri najbolje ekipe. Veoma sam ponosan na ovaj tim, mi smo jedna velika porodica", rekao je plej Olympiacosa.

Na pitanje gdje pronalazi energiju u poznim košarkaškim godinama, Spanoulis je odgovorio:

"Jednostavno volim košarku. To je jedna velika tajna za mene. Volim da se takmičim i budem među najboljim igračima u najboljim klubovima, kao što je i sam Olympiacos".

Pirejci će u polufinalu Final Foura igrati protiv branioca titule, moskovskog CSKA. Drugi polufinalni par čine Fenerbahče i Real.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Završni turnir na programu je od 19. do 21. maja u Istanbulu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.