Zbog kršenja pravila Premier lige

Manchester Cityju zabranjeno dovođenje mladih igrača

Fudbalski savez Engleske (FA) kaznio je Manchester City zabranom dovođenja mladih fudbalera u naredne dvije godine, saopštio je BBC.

Građani su kažnjeni jer je ustanovljeno da je klub kontaktirao porodicu dvojice mladih fudbalera koji su bili registrovani za drugi klub, a ova kazna se odnosi na dovođenje fudbalera starosti od 10 do 18 godina koji su u posljednjih 18 mjeseci bili registrovani za neki klub koji je član Premier lige ili Championshipa.

Premier liga je prošlog mjeseca objavila da istražuje tri sporna transfera fudbalera u Akademiju Manchester Cityja, koji je u klub dovodio 11-godišnjaka iz Evertona i 15-godišnjaka iz Wolverhamptona, koji više neće biti registrovani za klub sa Etihada.

Osim dvogodišnje suspenzije, Manchester City će morati platiti kaznu od 300.000 funti, a bit će ponovo kažnjen ukoliko ponovi isti prekršaj u naredne tri godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.