Wilder prozvao Joshuu

"Krv mi ključa, idemo na sve ili ništa"

Midhat Šljivak

WBC prvak teške kategorije Deontay Wilder, pozvao je na borbu Britanca Anthonyja Joshuu, čovjeka koji u svojim rukama ima tri pojasa.

Nakon pobjede Joshue nad Vladimirom Kličkom, počelo se pričati o njegovim potencijalnim rivalima za narednu borbu, a među izazivačima je i WBC prvak Deontay Wilder.

Brnzani bombarder, kako popularno zovu američkog boksera, želi borbu s Britancem to za sve pojaseve.

"Joshua je jedini čovjek kojeg želim. Krv mi ključa. Anthony, idemo na sve ili ništa. Idemo u borbu za četiri pojasa i na kraju ćemo znati ko je bolji. Pobjednik će odnijeti i titulu najopakijeg čovjeka na planeti", poručio je Wilder Joshui.

Ipak, sve borbe Anthonyja Joshue zavise od Vladimira Klička. Ako 41-godišnji Ukrajinac zatraži revanš, Joshua će biti prinuđen da se bori s njim, a u redu za borbe još čekaju Kubrat Pulev i Joseph Parker.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.