Kako je Tyson Fury nekada savjetovao Joshuu
Foto: EPA

Riječi mudrosti Tysona Furyja

Kako je Tyson Fury nekada savjetovao Joshuu

Vjerovatno bi svi ljubitelji boksa u budućnosti voljeli vidjeti okršaj Tysona Furyja i Anthonyja Joshue. Svjetskom bokserskom prvaku Joshui nije dugo trebalo da izazove Furyja, on je to učinio u svom govoru odmah nakon velike pobjede nad Kličkom.

Naravno ni karizmatičnom Furyju nije dugo trebalo da odgovori, on je na svom Twitteru Joshui poručio: "Odlično odrađeno. Ti si imao borbu na život i smrt sa Kličkom, a ja sam se igrao sa njim. Zaplešimo."

Fury ne bježi od povremenih provokacija na račun Joshue, ali 2013. godine je imao i nekoliko savjeta za sadašnjeg šampiona, kada je on tek počinjao svoju profesionalno karijeru.

"Samo slušaj sebe. Ne slušaj nikoga drugog - nikoga, jer ako nešto pođe po zlu ne možeš početi upirati prstom i kriviti druge ljude."

"Ne zaboravi da možeš kriviti samo sebe zato što ti praviš odluke, šta god radio u životu nikada nemoj žaliti", rekao je tada Fury Joshui u jednoj britanskoj TV emisiji.

Tako je nekada Fury savjetovao mladog Joshuu, a sada cijeli svijet želi vidjeti njihovu borbu. Da li će do nje doći ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi