Foto: EPA

Četiri tima ne žele igrati ACB ligu

Veliki timovi formiraju vlastitu ligu?

Midhat Šljivak

Gotovo nevjerovatna vijest stiže nam iz Španije.

Četiri španska tima, koja će naredne sezone učestvovati u Euroligi, Real, Baskonia, Barcelona i Unicaja, razmišljaju o formiranju vlastite lige.

Rukovodstvo ovih timova napustilo je sastanak ACB lige, koji je trajao punih osam sati, a razlog koji su iznijeli je poprilično šokantan.

Zbog velikog broja utakmica koje igraju tokom sezone, oni ne žele biti dio lige naredne sezone i ozbiljno razmišljaju o stvaranju vlastitog takmičenja.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Španski mediji tvrde da su timovi zaista ozbiljno ušli u formiranje ovakve lige, jer igrači teško podnose veliki broj utakmica i često dolazi zbog povreda.

Još uvijek nikakva zvanična odluka nije donijeta, a više informacija će biti poznato u danima koji dolaze.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.