Remi na Old Traffordu

United strahovao, ali izborio plasman u finale EL!

Manchester United je večeras na Old Traffordu remizirao sa Celtom rezultatom 1:1, ali mu je taj rezultat bio dovoljan da se plasira u finale Evropske lige zahvaljujući minimalnoj pobjedi u prvom meču (1:0).

Domaći su prvu pravu priliku pretvorili u vodstvo. Rashford je u 17. minuti fantastično uposlio Fellainija, koji je glavom pogodio za 1:0.

Do kraja poluvremena, najbolju priliku je imao Iago Aspas koji je u 42. šutirao pored gola, ali se na odmor otišlo s rezultatom 1:0.

U drugom poluvremenu, United je prijetio preko Mkhitaryana i Rashforda ali nije uspio doći do drugog gola i tako osigurati plasman dalje, da bi u 86. minuti Celta poravnala na 1:1. Roncaglia je matirao Romea i tako zabrinuo sve na Old Traffordu.

Domaći su strepili do kraja, ali promjene rezultata nije bilo pa se United plasirao u veliko finale uprkos tome što večeras nije došao do pobjede koja je bila očekivana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vrijedi istaći da je u 89. minuti utakmice došlo do velikog naguravanja na terenu zbog kojeg su isključeni Hategan i Bailly, koji će zbog toga propustiti finale.

Manchester United će u finalu Evropske lige igrati protiv Ajaxa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.