Sigurna pobjeda Plavih nada

Kadeti Željezničara bez problema protiv Čelika

Samir Mlaćo

Kadeti FK Željezničara vratili su se na pobjednički kolosijek pobjedom nad vršnjacima iz NK Čelik 3:1 u susretu 30 kola.

Domaći su poveli u 23. minuti preko Amara Lukovca, da bi samo pet minuta kasnije bilo 2:0.

Strijelac je bio Ahmed Hasanović. U 40. minuti bilo je 3:0. Harisa Jupića matirao je Eldar Šehić za sjajno prvo poluvrijeme Željinih nada.

U drugom poluvremenu vidjeli smo samo jedan pogodak i to u mreži domaćeg golmana Jasmina Kršića kojeg je matirao Adnan Kalabić u 80. minuti.

Ovom pobjedom kadeti Željezničara ostali su na prvom mjestu sa 72 osvojena boda, sa četiri boda više od Sarajeva, koje ima dvije utakmice manje.

Premijer Omladinska liga BiH, kadeti:

FK Željezničar - NK Čelik 3:1 (3:0)

FK Željezničar: Kršić, Duraković, Šušić, Lukovac, Zilić, Nuhanović, Osmanović, Hasanović, Šehić, Ćosić, Mujić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

NK Čelik: Jupić, Smajić, Kulovac, Puđa, Zlatković, Horić, Žuna, Čičak, Tufekčić, Kalabić, Husejnović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.