Foto: EPA

United i City će snage odmjeriti u Houstonu ovog jula

Manchesterski derbi prvi put izvan Engleske

Okršaj gradskih rivala Manchester Uniteda i Manchester Cityja ćemo gledati i prije sljedeće sezone Premier lige, i to u okviru Internacionalnog kupa šampiona ovog jula, potvrđeno je iz ova dva kluba.

Naime, u sklopu ovog Kupa, Manchesterski rivali će snage odmjeriti u SAD-u, tačnije na stadionu NRG u Houstonu.

"Manchesterski derbi je jedna od najvećih utakmica na svijetu", izjavio je u službenom saopštenju izvršni direktor Manchester Cityja Ferrano Soriano, te dodao: 

"Veoma smo uzbuđeni što ćemo igrati pred strastvenim američkim navijačima."

"Utakmica u Houstona pruža priliku našim brojnim navijačima u Americi da uživo gledaj utakmicu naše ekipe", izjavio je zamjenik izvršnog direktora Manchester Uniteda Ed Woodward.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zadnji put kada smo igrali u Houstonu, na utakmici je bilo više od 70.000 gledalaca i radujemo se novoj prilici da ih zabavimo", podsjetio se Woodward prvog puta kada je United igrao na stadionu NRG 2010. godine u revijalnoj utakmici protiv selekcije Zvijezda MLS-a.

Ovaj susret će ujedo biti i prvi put da se derbi Manchestera igra izvan Engleske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.