Trener Širokog Brijega

Sablić: Očekujem otvorenije Sarajevo

M. Maksimović

U Širokom Brijegu je sve spremno za revanš susret finala Kupa BiH Široki Brijeg – Sarajevo. 

Uz želju za dobrom utakmicom pred ispunjenim tribinama i na kraju za velikim slavljem, trener Goran Sablić napomenuo je da je od početka Kup takmičenja cilj Širokog Brijega osvajanje naslova.

“Igramo pred našim navijačima, uvjeren sam u veliku podršku i da ćemo na kraju slaviti", kazao je na konferenciji za novinare Sablić, najavljujući još bolji Široki Brijeg nego u prvoj utakmici u Sarajevu. 

“S obzirom na rezultat iz prve utakmice, očekujem otvorenije Sarajevo, a ta činjenica će nama ići u prilog. Na Pecari smo u Kupu dosad bili uvjerljivi, očekujem slično i u finalu, pa i još veći posjed i kvalitetniju predstavu. Igrači su zaslužni za euforiju koja je nastala, pobijedili smo u Kupu najkvalitetnije

protivnike. Sutra je njihov dan, neka samo emocije stave na stranu i fokusiraju se na izvedbu,“ izjavio je Sablić.

Dodao je i da cilj Širokog nije samo da odbrani gol prednosti s Koševa.

“Želimo maksimalno pritisnuti protivnika i dominirati utakmicom“, poručio je Sablić. 

U konkurenciju za najboljih 11 vraćaju se Wagner i Ćorić, a za sastav zbog kartona neće konkurisati Menalo i Marina.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Utakmica između Širokog Brijega i Sarajeva se igra u srijedu, 17. maja, sa početkom u 20 sati. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.