Foto: EPA

Zvanično produžio ugovor

Henrichs odbio Bayern, ostaje u Leverkusenu

Bayer iz Leverkusena dogovorio je produženje saradnje sa talentovanim Benjaminom Henrichsom. 

Za ovog 20-godišnjeg fudbalera je bio zainteresovan Bayern koji je u njemu vidio zamjenu za Lahma, međutim Henrichs je odlučio ostati još neko vrijeme na Bay-Areni i danas je sa Apotekarima produžio ugovor do 2022. godine. 

Prema prethodnom ugovoru Nijemac bi član Bayera trebao da ostane do 2020. godine. 

"Sjajna je stvar što mi klub, u kojem sa proveo dugih 13 godina, pruža toliko mogućnosti. Sretan sam što sam postao profesionalni fudbaler u Bayeru, a zaigrao sam i za reprezentaciju Njemačke. Ljudi iz Bayera su uvijek vjerovali u mene, tjerali su me da se razvijam i napredujem kao igrač. Zato sada želim da se odužim za sve", izjavio je Henrichs nakon potpisa. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Henrichs je dosad za Bayer odigrao 46 utakmica u svim takmičenjima. U stijelce se nije upisivao. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.