Neobično kolo u Njemačkoj, ludnica u Leipzigu

Bayern slavio

Neobično kolo u Njemačkoj, ludnica u Leipzigu

E. Škorić

U 37. kolu njemačke Bundeslige postignut je veliki broj pogodaka, čak 37, s tim da je meč Wolfsburga i Borussije Moenchengladbach ranije prekinut zbog jake kiše.

Najbolju utakmicu odigrali su Leipzig i Bayern . Novi prvak je protiv svog prvog pratitelja slavio s 5:4 u jednoj neobičnoj utakmici.

Leipzig je vodio 4:2 do 84. minute, a na kraju je izgubio rezultatom 5:4! Redom su za goste pogađali Lewandowski (2), Alcantara, Alaba i Robben, dok su Sabitzer, Pouseln i Werner (2) bili strijelci za domaći tim. Inače, Alaba je u 91. izjednačio na 4:4, a Robben u 95. zabio za trijumf Bavaraca.

Ludo je bilo i u duelu Werdera i Hoffenheima, koji je u Bremenu slavio s 5:3, a jedan gol dao je i bh. reprezentativac Ermin Bičakčić.

Hertha je s 2:0 slavila u gostima kod otpisanog Darmstadta, a Vedad Ibišević odigrao je 90 minuta za goste, dok je Mario Vrančić u domaćem timu zamijenjen u 64. minuti. Kalou i Torunarigha su zabijali za goste.

U derbiju Schalke i HSV odigrali su 1:1, a strijelci su bili Burgstaller za domaće i Lasogga u 92. za goste. Sead Kolašinac igrao je 90 minuta za Schalke. 

U ostalim susretima Augsburg i Borussia Dortmund odigrali su 1:1, kao i Freiburg te Ingolstadt. U duelu Bayera i Koelna bilo je 2:2, dok je Mainz s 4:2 savladao Frankfurt. Meč Wolfsburga i Borussije M'gladbach je bio prekinut kod rezultata 1:1.

Bayern je ranije osigurao titulu, Leizig je u Ligi prvaka, Borussia D. i Hoffenheim se bore za treće mjesto i direktan plasman u Ligu prvaka. Hertha, Freiburg  i Koeln se bore za pozicije koje vode u Evropsku ligu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Darmstadt i Ingolstadt su već ispali iz lige, HSV je na 16. poziciji s 35 bodova i borit će se u doigravanju ako ostane i poslije zadnjeg kola na istoj poziciji.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi