Foto: EPA

Kraljevi savladali Celtu sa 4:1

Real došao na korak od titule prvaka Španije

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida savladali su večeras u gostima Celtu Vigo (4:1) u zaostaloj utakmici 21. kola španske La Lige.

Izabranici Zinedinea Zidanea ostvarili su veliku pobjedu s kojom su kolo prije kraja prvenstva došli na korak od osvajanja titule prvaka Španije. Kraljevski klub je do prednosti stigao već u desetoj minuti utakmice kada je mrežu Celte zatresao Cristiano Ronaldo.

Na samom početku drugog poluvremena portugalski fudbaler je ponovo bio u centru pažnje. Isco je sjajno asistirao, a Ronaldo je ponovo savladao golmana domaćih za 0:2. U 62. minuti Celta je ostala s igračem manje kada je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Iago Aspas zbog simuliranja.

No, sedam minuta kasnije Celta je uspjela da se vrati u meč jer je Guidetti smanjio na 1:2. Međutim, već u sljedećem napadu kraljevski klub je ponovo postigao gol, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Karim Benzema. Konačan rezultat u samom finišu utakmice postavio je Kroos koji je pogodio za 1:4.

Real Madrid je kolo prije kraja prvi na tabeli sa 90 bodova, tri više od drugoplasirane Barcelone. S druge strane, Celta je na 13. mjestu sa 44 boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 21. kolo:

Celta Vigo - Real Madrid 1:4

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.