Foto: EPA

Klauzula u ugovoru za Isca

Malagi milion eura ako Real osvoji titulu

Midhat Šljivak

Ekipa Real Madrida nalazi se pred titulom prvaka Španije.

Kraljevima je u posljednjem kolu La Lige na gostovanju protiv Malage potreban samo jedan bod kako bi osvojili naslov najboljeg tima Španije i to ispred velikog rivala Barcelone.

Meč Malage i Reala će privući veliku pažnju zbog jedne zaista nevjerovatne činjenice. Igrači domaćeg tima dobiće čak milion eura ako Real osvoji naslov prvaka i to zbog klauzule u ugovoru igrača tima iz Madrida Isca.

On je 2013. godine stigao na Bernabeu iz Malage za 27 miliona eura, a u ugovoru stoji da će ovaj tim dobiti dodatnih milion eura ako Kraljevi osvoje titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Interesantno, u prethodne četiri godine Real je osvojio dva trofeja Lige prvaka, ali su bez titule u Španiji. Na nju čekaju od 2012. godine, ali će i Malaga itekako imati koristi od naslova za Real.

Ipak, treba očekivati i odgovor Barcelone koja će vjerovatno pokušati da premira fudbalere Malage u posljednjem kolu, ali Barci je ipak potrebno pravo čudo da osvoji naslov.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.