Foto: EPA

Sissoko na meti španskih velikana

Promašeno pojačanje Tottenhama bira između Barce i Reala

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Moussa Sissoko stigao je proteklog ljeta u Tottenham kao veliko pojačanje iz Newcastlea.

Spursi su za ovog 27-godišnjeg veznjaka izdvojili čak 30 miliona funti, ali on se na legendarnon White Hart Laneu nije naigrao i pojedini engleski mediji su ga proglasili najvećim promašajem u historiji Tottenhama.

Ipak, i pored činjenice da u dresu londonskog kluba nije pokazao gotovo ništa, veliki timovi su veoma zainteresovani za njegove usluge.

Prema nekim inrromacijama, španski velikani Real Madrid i Barcelona, ozbiljno su zainteresovani za dovođenje ovog fudbalera i pokušaće da ga dovedu u ljetnom prelaznom roku.

Prva se javila Barcelona. Katalonci žele tokom ljeta ojačati vezni red i kao idealnog igrača za koncepciju igre vide Sissoka.

Ipak, velikog rivala za dovođenje Francuza imaće u Realu iz Madrida. On je navodno velika želja Zinedinea Zidana i ugovor u Madridu je spreman za Sissoka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Francuski fudbaler je i proteklog ljeta napravio veliku pometnju kada je izbor kluba u pitanju. Bio je na ljekarskim pregledima u Evertonu, ali je u posljednji čas odlučio da potpiše za Tottenham.

Čini se kako ćemo  ponovo gledati veliku sagu oko izbora novog kluba, ali sada su imena mnogo veća.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.