Foto: EPA

Španac se povrijedio

Mourinho: Za De Geu je sezona završena

David De Gea neće stajati na golu Manchester Uniteda u posljednjoj ligaškoj utakmici protiv Crystal Palacea. 

Španac je zadobio povredu i neće biti na raspolaganju Crvenim đavolima u nedjeljnoj utakmici, što je potvrdio i trener Jose Mourinho, a na golu će biti mladi Joel Castro Pereira. 

"De Gea će braniti tek na prvom meču u predsezoni protiv LA Galaxyja. Nadam se da će Joel stajati na mreži za vikend, dok će Sergio Romero braniti u finalu Evropske lige. Ako osvojimo trofej, i David ga je osvojio jer je branio na tri utakmice protiv Feyenoorda i Fenera", izjavio je Mourinho. 

Mourinha nisu zaobišle ni špekulacije oko eventualnog transfera De Gee. 

"Radi se o odličnim golmanu, jednom od najboljih na svijetu, a naš cilj je da takve zadržimo u svom timu", kazao je Mourinho. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, duel između Manchester Uniteda i Crystal Palacea igra se u nedjelju od 16:00 sati. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.