Foto: EPA

Francuski napadač potvrdio odlazak sa Gerlanda

Lacazette: Želim probati nešto novo

Sjajni 25-godišnji napadač Lyona Alexandre Lacazette je dugo vremena bio najveća želja Arsena Wengera, ali on već neko vrijeme razmišlja o odlasku u Atletico Madrid, a sada je i zvanično potvrdio da će napustiti Lyon.

Lacazette je odlučio da će ovog ljeta napustiti Lyon, a njegova naredna destinacija će, navjerovatnije, biti Atletico Madrid.

Sjajni francuz koji je ove sezone u dresu Lyona postigao 35 golova u 44 odigrana susreta odlučio je da se želi oprobati na višem nivou, što se, pogotovo, odnosi na Ligu prvaka.

"Mislim da je sada pravi momenat. Želim probati nešto novo, da se stavim pod pritisak, želim vidjeti mogu li odgovoriti na pitanja koja ljudi postavljaju i preći na viši nivo", izjavio je Lacazette za francuski L'Equipe.

Nakon što se Lyon nije uspio kvalifikovati u Ligu prvaka, Lacazette je odabrao napustiti klub i preći u Atletico, iako još nije potvrdio ovaj transfer.

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas je dao francuskom napadaču slobodu da sam odabere svoju sljedeću destinaciju, a klub bi od Lacazetteovog transfera mogao inkasirati 50 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na pitanje novinara o potencijalnom odlasku u Atletico i igranju sa svojim sunarodnjakom Griezmannom, Lacazette je odgovorio:

"Bila bi to prelijepa priča kada bi mogli zajedno igrati. To je sjajna ekipa, imaju novi stadion, ali je to i klub koji pruža mogućnost za napredak igrača."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.