Lacazette je odabrao klub?
Foto: EPA

Seli u Madrid

Lacazette je odabrao klub?

M. Šljivak

Francuski napadač Alexandre Lacazette ovog ljeta napušta Lyon.

Sjajni 25-godišnji napadač je kompletnu karijeru proveo u ovom timu, ali sada je došlo vrijeme za korak naprijed u karijeri i on će uskoro otkriti ime novog kluba.

Kako stvari stoje, Lacazette je već odabrao. On bi karijeru želio nastaviti u madridskom Atleticu, no još uvijek ništa nije zvanično.

Jorgandžije zbog suspenzije FIFA-e ne mogu dovoditi igrače u narednom prelaznom roku. Postoji nada da bi kazna mogla biti skinuta, pa je rukovodstvo kluba već obavilo pregovore s Lacazetteom. Navodno je on spreman da obuče dres kluba iz Madrida, ali će odluku donijeti na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Želim sačekati kraj sezone. Tada ću razgovarati sa agentom i izabrati pravi klub. Imam nekoliko ponuda, ali ću sačekati s odlukom. Ne želim otići pod svaku cijenu", rekao je sjajni napadač.

Lacazette je i ove sezone odigrao zaista odlično. Postigao je 31 gol u 40 utakmica, a pored Atletica najviše interesa za njega pokazuju Arsenal i Borussia iz Dortmunda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi