Veliki trijumf domaćeg tima

Važna pobjeda Viteza protiv Mladosti

Midhat Šljivak

Vitezu je u 9. kolu Lige za opstanak dočekao Mladost i na kraju je došao do važna tri boda pobjedom od 3:0.

Domaći su odlično otvorili meč i poveli su već u četvrtoj minuti. Bizaran i nevjerovatan autogol je postigao kapiten gostiju Mirza Rizvanović za prednost od 1:0.

Većim dijelom prvog dijela nismo imali šta vidjeti. Vitez je bio aktivniji, imali su šansu preko Barišića, da bi u 30. minuti domaći stigli do 2:0. Pogodio je Zoran Kokot za sigurnih 2:0.

Do kraja prvog dijela nije bilo šansi i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 2:0.

Nešto bolje je u nastavak ušla Mladost. Pokušali su doći do brzog gola koji bi ih vratio u meč, ali prave šanse nisu imali.

 S druge strane i Vitez je stvorio nekoliko opasnih šansi pred golom gostiju. Vrijedi izdvojiti dobre pokušaje Livaje i Selimovića, ali se rezultat nije mijenjao.

Do kraja je Livančić u 86. minuti postavio konačnih 3:0, pa će Vitezu za opstanak u ligi biti potrebna pobjeda u posljednjem kolu protiv Olimpica na Otoci.

Liga za opstanak, 9. kolo:

Vitez - Mladost 3:0 (Rizvanović 4'ag, Kokot 30', Livančić 86')

Vitez: Nwolokor, Livaja, Kokot, Dedić, Vrhovac, Mamić, Barišić, Sadiković, Kapetan, Selimović, Hodžurda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Lalić, Gačan, Aganspahić, Lazić, Musić, Vazda, Rizvanović, Brkić, Hrelja, Karahmet, Rondić.


 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.