"Možemo ispasti sa dvije pobjede, ali i ostati sa dva boda"

Trener Viteza za SportSport.ba

"Možemo ispasti sa dvije pobjede, ali i ostati sa dva boda"

S. Mlaćo

Nogometaši Viteza u nedjelju će u jednom od najvažnijih mečeva sezone za njih ugostiti Mladost iz Doboja Kaknja.

Pobjeda u Širokom Brijegu (1:0), dala je veliku nadu Vitežanima da na kraju mogu izboriti opstanak u ligi, ali sigurno da ih u nedjelju očekuje veoma kvalitetan rival.

Mladost je davno već osigurala opstanak, te će u Vitez doći rasterećena.

"Nemamo šta čekati. Dva kola su do kraja i moramo sve učiniti da u nedjelju slavimo. Nedostajati će nam Muminović, a ne znam da li nam je prednost što Mladost dolazi rasterećena, jer su oni veoma kvalitetna ekipa", jasan je bio u razgovoru za SportSport.ba trener Viteza Slaven Musa.

U Vitezu će sigurno osluškivati i informacije sa susreta Čelik - Olimpik, te Metalleghe -Široki Brijeg, s obzirom da su Čelik i Metalleghe direktni rivali tima iz Viteza.

"Sigurno je da ćemo pratiti te mečeve, i realno je da je Čelik kvalitetniji od Olimpika koji je već ispao. Sve osim pobjede domaćina u tom meču bilo bi iznenađenje, a Široki Brijeg je kvalitetnija momčad u ligi od svakog, pa vidjet ćemo kako će to završiti", mišljenja je strateg Vitežana.

Prošlo kolo i pobjeda Viteza nad Širokim Brijegom (1:0) donijela je prekid negativne serije Viteza od čak 14 mečeva bez pobjede, ali i brojne medijske natpise da je meč odigran na Pecari bio dogovoren u korist Vitežana. Musa ističe da se on time ne opterećuje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi gledamo samo sebe i nismo se ni ranije zamarali nekim stvarima. Svaki klub ima neki pozitivan ili negativan skor, te i mi imamo problema kao i svaki klub. Dat ćemo sve od sebe da u nedjelju slavimo, a može se desiti da nam i dvije pobjede ne budu dovoljne, ali isto tako da izborimo opstanak i sa dva boda u dva meča. Kako god, na nama je prvo da slavimo u nedjelju", dodao je Musa na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi