Mušija: Ne interesuju nas špekulacije, igramo za čast

Predsjednik Mladosti za SportSport.ba

Mušija: Ne interesuju nas špekulacije, igramo za čast

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja remijem 3:3 protiv Olimpica na Otoci i zvanično su osigurali opstanak u Premijer ligi dva kola prije kraja prvenstva. Izabranici Husrefa Musemića od početka Lige za opstanak stalno se spominju u određenim špekulacijama, pričama oko rezultata ove ekipe i eventualnom puštanju nekih utakmica. Međutim klub koji počiva na zdravim temeljima i koji ima super bogatog biznismena Mensura Mušiju za kratko je vrijeme izgradio imidž kluba, koji ima sjajne uslove za rad, lijep stadion, te zadovoljni stručni štab i igrače. Nikada u medijima nije se moglo pročitati da klub iz Doboja kod Kaknja duguje nekom igraču.

Dva kola prije kraja prvenstva, Mladost će možda i odlučiti koji će klub uz Olimpic napustiti Premijer ligu. Izabranici Husrefa Musemića u narednom kolu gostuju Vitezu, a onda u posljednjem kolu dočekuju Metalleghe. Kontaktirali smo prvog čovjeka Mladosti, koji je za SportSport.ba govorio o završnici prvenstva u Premijer ligi, rezultatima ekipe u ovoj sezoni, Husrefu Musemiću, nogometašima kojima ističe ugovor, te narednim planovima.

"Mi smo u prošlom kolu i definitivno osigurali opstanak u Premijer ligi, odigrali smo sjajno na Otoci, trebali smo i pobijediti, ali to je fudbal. Ipak na kraju je bilo neriješeno, mi smo s tim bodom ostali, dok je Olimpic ispao iz Premijer lige, iako imaju veoma dobru ekipu. Kao što smo od početka Lige za opstanak krenuli, tako smo nastavili i odigrat ćemo do kraja. Mladost u svakoj utakmici ide na pobjedu, mi smo ekipa koja je uz Sarajevo najefikasnija u ligi, igramo za gol više i to je ono zbog čega se dolazi na stadione" ističe Mušija.

Pojavile su se određene špekulacije da će Mladost u narednom kolu "pustiti" Vitezu.

"Slušajte, ja se ne petljam u struku. Trener Husref Musemić određuje ko će igrati i koja će ekipa nastupiti. Ja ono što mogu da vam kažem da ćemo mi u Vitezu, kao i na posljednjoj utakmici protiv Metalleghea ići na pobjedu. Mi igramo za čast i grb našeg kluba, pokazali smo već bezbroj puta da se naš klub ne može svrstati u bilo kakve priče o štimanjima, puštanjima i drugim radnjama koje nemaju veze sa sportom. Mi smo realno trebali igrati Ligu za prvaka, ali nas je nastup u Kupu malo poremetio, gdje smo zamalo ušli u finale. Napravili smo historijski uspjeh, plasirajući se u polufinale Kupa, tako da ova sezone može se ocijeniti kao uspješnom, iako ostaje žal što nismo u toj Ligi za prvaka, gdje nam je realno i mjesto."

Osvrnuo se i na eventualno premiranje od drugih klubova za posljednja dva kola.

"Nas niko nikada nije zvao ni da kome šta puštamo, a mi svakako u svakoj utakmici idemo na tri boda. Imamo sjajnog trenera Husrefa Musemića, koji igra fudbal za gol više i po tome smo stekli simpatije širom naše BiH. Nas niko nije premirao niti zvao, to je u Evropi dozvoljeno, ali iskreno to nama nije ni potrebno. Moji igrači će do kraja igrati pošteno kao i dosad, tako da ćemo svima začepiti usta", kaže prvi čovjek Mladosti.

Liga za prvaka i Liga za opstanak po njemu nije ispunila očekivanja.

"Mi smo bili zajedno sa sedam ostalih klubova kazali da želimo trokružni sistem, a ne ovu Ligu za prvaka i Ligu za opstanak. Degutantno je igrati ovu Ligu za opstanak, svi vas spominju u nekim pričama, špekulacijama, nemate baš mnogo motiva ni za igrati kada znate da ste na korak od opstanka, ali valja to i izboriti na terenu. Kao što sam rekao, Mladost zajedno sa sedam ostalih klubova nije bila za ovaj sistem takmičenja, ali preostala četiri kluba, koja se pitaju nešto više nego mi, i ovi ostali klubovi odlučili su zajedno sa Savezom da se igra ovaj sistem takmičenja. Po meni nije ispunio očekivanja."

Musemiću kao i pojedinim igračima koi su iznijeli teret u ovoj sezoni ističe ugovor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo prezadovoljni radom Husrefa Musemića i kada završi sezona sjest ćemo i razgovarati kako i šta dalje. Pojedinim igračima koji su imali sjajnu sezonu ističe ugovor, ali oni i ako odu, to će biti uz obeštećenje. Mi imamo korektan dogovor s njima. Sve su to super i korektni momci, ja razumijem da svi žele da osiguraju egzistenciju i nećemo stajati nikome na putu. Naš klub je idealna sredina za mlade igrače da napreduju i da im klub bude odskočna daska za neki inostrani transfer", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Mensur Mušija.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi