Kraljevi šampioni po 33. put

Real Madrid novi prvak Španije!

Fudbaleri Real Madrida osvojili su 33. po redu titulu šampiona Španije.

Oni su danas u posljednjem kolu La Lige pobijedili u gostima Malagu sa 2:0 što im je bilo dovoljno da zadrže prednost od tri boda u odnosu na Barcelonu.

Madridska ekipa je odigrala sjajno cijeli meč te su sve vrijeme kontrolisali stvari na terenu. Poveli su već u 2. minuti kada je Cristiano Ronaldo nakon asistencije Isca pogodio za 1:0. Do kraja prvog dijela Ronaldo je mogao do još jednog pogotka, ali Kameni mu je sjajno odbranio udarac. Pred kraj poluvremena i Malaga je mogla do izjednačenja, ali golman Reala Navas je sjajno odbranio šut Jonyja. 

U drugom poluvremenu Real je odigrao rutinski, odnosno onoliko koliko im je i trebalo za pobjedu. Postigli su i još jedan pogodak i to preko Karima Benzeme u 55. minuti, koji se najbolje snašao nakon kornera. Do kraja nije bilo većih prilika na obje strane i Real je mogao početi sa slavljem.

Oni su sezonu završili sa 93 boda i sa gol razlikom 106:41. Ovo im je prva titula poslije pet godina i ukupno 33. u historiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:





Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.