Sutra sjednica Komiteta za suđenje

Bandiću najniža moguća ocjena i žestoka suspenzija?

Sudac Antoni Bandić iz Gruda nalazi se pred žestokom kaznom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Na utakmici Radnika i Zrinjskog (1:2), Bandić je napravio dvije kardinalne greške i, prema nezvaničnim informacijama SportSport.ba, dobit će najnižu moguću ocjenu - 6.0.

Sjednica Komiteta za suđenje zakazana je za sutra, a očekuje se da Bandić bude žestoko suspendovan.

Antoni Bandić je na utakmici koja je možda i odlučila novog prvaka Bosne i Hercegovine napravio dvije kardinalne greške. Prva je vezana za isključenje fudbalera Zrinjskog Pere Stojkića, koji je isključen nakon vjerovatno nepostojećeg prekršaja nakon kojeg je Radnik poveo sa 1:0, a druga je napravljena u trećoj minuti sudijske nadoknade kada je dosudio nepostojeći jedanaesterac za Zrinjski, koji je Mostarcima donio važnu pobjedu.

Vrijedi napomenuti da se sudije u Premijer ligi ocjenjuju ocjenama od 6.0 do 10.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.