Foto: EPA

Poznati sastavi Ajaxa i Uniteda

Spektakl u Stockholmu može početi!

Endin Čaušević

Veliko finale Evropske lige između Manchester Uniteda i Ajaxa igra se večeras u Stockholmu.

Pobjednik večerašnjeg susreta neće samo biti osvajač Evropske lige za ovu sezonu, već će izboriti i direktan plasman u Ligu prvaka za narednu sezonu. Utakmica u Štokholmu očekuje se s nestrpljenjem, a sigurno da je malo ko očekivao da ćemo u finalu gledati upravi United i Ajax.

Do početka utakmice ostalo je manje od sat vremena, a treneri obje ekipe objavili su sastave. Mourinho je ostao pri svom mišljenju, te je na gol stavio Romera koji je cijelu sezonu branio u Evropskoj ligi. S druge strane, Ajax će istrčati u najjačem sastavu.

Ajax: Onana, Veltman, Reidewald, Sanchez, De Ligt, Klaassen, Younes, Schone, Ziyech, Traore, Dolberg.

Manchester United: Romero, Smalling, Blind, Valencia, Darmian, Pogba, Mata, Ander Herrera, Mkhitaryan, Fellaini, Rashford.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.