Osvojili i Evropsku ligu

Upotpunjena kolekcija Unitedovih trofeja

Edmir Škorić

Manchester United je pobijedio Ajax s 2:0 i osvojio Evropsku ligu, a ovim trijumfom su Crveni vragovi osvojili jedini trofej koji im je nedostajao u bogatoj kolekciji.

Veselo je večeras navijačima Uniteda, a u Stockholmu je tim Josea Mourinha u zrak digao trofej Evropske lige i raduje se nastupima u Ligi prvaka naredne sezone.

Možda se očekivao veći otpor Ajaxa, no amsterdamski tim je zakazao, United je rutinski došao do pobjede i na kraju meča u Štokholmu je počelo veliko slavlje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Održana je i svečana i uobičajena ceremonija, pa je na kraju United dobio pehar za najboljeg u Evropskoj ligi, te su igračima Crvenih vragova podijeljene medalje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.