Foto: EPA

Pristao na ponudu Rossonera

Dogovor postignut: Alvaro Morata novi igrač Milana!

Midhat Šljivak

Španski napadač Alvaro Morata novi je igrač Milana.

Ovaj sjajni fudbaler odlučio je prihvatiti ponudu Rossonera i od naredne sezone će nositi dres posrnulog italijanskog velikana.

Morata je odlučio da ne čeka ponude Manchester Uniteda i Chelseaja, već je odmah prihvatio ponudu Milana, te će uskoro i zvanično postati član ovog tima.

Morata će na San Siru zarađivati 7,5 miliona eura po sezoni, a Realu će na račun za njegove usluge biti uplaćeno oko 60 miliona eura.

Ovo će španskom napadaču biti povratak u Italiju. Od 2014. do 2016. godine je igrao za torinski Juventus, gdje je osvojio i dva naslova prvaka. 

Prošlog ljeta se odlučio vratiti u Real. Ipak, kako je kroz sezonu bio samo rezerva Karimu Benzemi, odlučio se na odlazak i u narednim sezonama će nositi dres Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Morata je ove sezone odigrao ukupno 42 utakmice za Real u svim takmičenjima. Iako je imao status rezerve, postigao je sjajnih 20 pogodaka i upisao je šest asistencija.

Posljednju utakmicu u dresu Kraljeva Morata će odigrati protiv nekadašnjeg tima Juventusa u finalu Lige prvaka 3. juna u Cardiffu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.