Kreće velika rekonstrukcija

Zvanično: City se zahvalio četvorici fudbalera

Manchester City se danas zahvalio četvorici fudbalera koji od naredne sezone više neće biti stanovnici Etihada.

Riječ je o Gaelu Clichyju, Wilyju Caballeru, Bacaryju Sagni i Jesusu Navasu, koji Manchester City napuštaju kao slobodni igrači.

Pep Guardiola je krenuo u veliku rekonstrukciju tima za narednu sezonu, a ova četvorica su postali prekobrojni i klub im se putem zvanične stranice već zahvalio na svemu i poželio im sve najbolje u karijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Clichy je za City odigrao 203 utakmice i član je obje šampionske generacije Građana iz 2012. i 2014. godine, a ukupno je osvojio pet trofeja na Etihadu. Jesus Navas je nastupio na 183 utakmice i osvojio je tri trofeja, dok Bacary Sanga i Willy Caballero imaju po jedan trofej u svojim vitrinama i to Liga Kup u sezoni 2015/2016.

Manchester City je sezonu u Premier ligi završio na trećem mjestu i izborio je plasman u Ligu prvaka, a već se jasno može zaključiti da će tim biti drastično promijenjen nakon razočaravajuće sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.